Zonsondergang

Het ‘verlangen’

Misschien gebruik je een ‘verlangen’ dat je niet kunt vervullen om jezelf af te leiden van het werkelijk aangaan van de zegeningen die je al hebt.

Als het gaat om de dingen die we willen, lijkt er altijd een eindeloze lijst te zijn. Het maakt niet uit hoe vaak we iets uit die lijst halen, we voegen nieuwe dingen toe om het te vervangen. In het leven maken we allemaal deel uit van deze dans. De dingen die we willen motiveren ons om op te staan ​​en ze te krijgen.

En toch kunnen we onszelf tegelijkertijd kwellen met ons willen, vooral als we iets willen dat we niet kunnen vinden. Het is in dit soort gevallen dat het vruchtbaar kan zijn om het idee te koesteren dat misschien wat je echt wilt recht voor je ligt. Misschien gebruik je dit verlangen dat je niet kunt vervullen om je af te leiden van het daadwerkelijk aangaan van de zegeningen die je al hebt. Het lijkt misschien alsof dat niet logisch is, maar toch doen we het altijd. Het is misschien gemakkelijker om het bij andere mensen te zien dan om het in onszelf te zien. We kennen mensen die geweldige partners hebben en toch jaloers zijn op die van jou. We zouden willen dat we deze mensen vanuit ons perspectief naar hun situatie konden laten kijken, zodat ze konden zien dat wat ze echt willen, recht voor hen staat.

Het is niet al te vergezocht om te bedenken dat we misschien het slachtoffer zijn van dezelfde dwaasheid. Het kan eng zijn om te hebben wat we willen. We raken verstrikt in de achtervolging en vergeten te genieten van de schoonheid recht voor ons – als een kind dat nooit het speelgoed wil dat ze in haar hand heeft, maar altijd datgene dat net buiten haar bereik is. Neem vandaag een moment om na te denken over de vele dingen die je in de palm van je hand hebt en hoe je het beste met ze kunt spelen.

Scroll naar top